Πρόγραμμα «Ελλάδα»
Η υποστήριξη των ορεινών και νησιωτικών δήμων και η καταπολέμηση της ανεργίας βρίσκονται στην κορυφή των στόχων του επιχειρησιακού προγράμματος «Ελλάδα», ύψους 4 δισ. ευρώ που θα διοχετευτούν για την ανάπτυξη της περιφέρειας τα επόμενα πέντε χρόνια (2011-2015) και έχουν θεσμοθετηθεί με την έναρξη του «Καλλικράτη».
Τα χρήματα αυτά, που θα είναι κατά κύριο λόγο εθνικοί πόροι, θα αντληθούν από τους πόρους των δήμων και το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων και θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση έργων που θα αφορούν τους τομείς:
-Οδική ασφάλεια.
-Επιχειρηματικότητα με τη συνεργασία δήμων και περιφερειών με τον ιδιωτικό τομέα.
-Ηλεκτρονική διακυβέρνση.
-Κατάρτιση και διά βίου μάθηση.
-Μείωση της ανεργίας.
-Υποστήριξη ορεινών και νησιωτικών δήμων.
-Ενίσχυση του εθελοντισμού.
-Εικαστικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του αστικού και περιαστικού χώρου.
(Πηγή: www.enet.gr)
Να σημειώσουμε ότι το «Ελλάδα» είναι στην ουσία ο μετασχηματισμός του πρώην προγράμματος «Θησέας», και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή παρακρατώντας πόρους από τους Δήμους και χρηματοδοτώντας κατόπιν από το «κοινό ταμείο» που δημιουργείται, συγκεκριμένες δράσεις και υποδομές.
Γαβριλης Γιωργος
22 Δεκεμβρίου 2010 @ 17:29
Πεστε για υπνο μεγανησιωτες, μια που βραδυ ειναι,τα λεφτα για ηλεκτρονικο φακελωμα τα βρηκανε.Αφου μας κοψανε τη μαριδα ας φαμε τωρα το καροτο που μας πετανε!
ΑΓΡΟΤΗΣ
23 Δεκεμβρίου 2010 @ 09:23
ΜΑΚΑΡΗ.ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙ..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Παναγιώτης Κονιδάρης
23 Δεκεμβρίου 2010 @ 11:59
Να διευκρινίσω ότι ο «Θησέας» -και ελπίζω να συμβεί και το ίδιο με το «Ελλάδα»- δεν υπήρξε ένα ανενεργό πρόγραμμα που έμεινε στα χαρτιά. Στην ουσία λειτούργησε σαν ένας «κουμπαράς» των Δήμων, αποθηκεύοντας χρήματα που επαναχρησιμοποιούνταν από τους Δήμους. Αυτό σε ένα βαθμό βοηθάει μικρούς Δήμους που συνεισφέρουν λίγα και μπορεί να ωφεληθούν περισσότερα, αρκεί φυσικά να διαθέτουν τις απαραίτητες μελέτες και προτάσεις, ώστε να χρηματοδοτηθούν.
Ο «Θησέας» βέβαια βρήκε αιφνίδιο θάνατο το Μάη, λόγω μνημονίου. Το «Ελλάδα» ας ελπίσουμε να περπατήσει χωρίς προβλήματα.
ΑΓΡΟΤΗΣ
23 Δεκεμβρίου 2010 @ 14:07
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ? ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 168040 ?
Παναγιώτης Κονιδάρης
23 Δεκεμβρίου 2010 @ 14:13
Σύμφωνα με τη δική μας πληροφόρηση, το κρίσιμο μέτρο 7 (η διάταξη δηλαδή για τα 300μ. κτλ) θα αφαιρεθεί εντελώς. Η διαδικασία υποτίθεται ότι βρίσκεται σε τεχνοκρατικό-γραφειοκρατικό στάδιο.
ΑΓΡΟΤΗΣ
24 Δεκεμβρίου 2010 @ 08:56
ΑΦΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟ -ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ Κ.ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΙΠΟΤΑ .ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΝΑ ΛΥΘΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΘΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ .ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΩ
Παναγιώτης Κονιδάρης
24 Δεκεμβρίου 2010 @ 09:07
@Αγρότης
Το γραφειοκρατικό στάδιο που ανέφερα έχει να κάνει με τις διαδικασίες απόσυρσης του συγκεκριμένου άρθρου, κι αυτό δε γίνεται τραβώντας μια γραμμή με ένα στυλό. Θεωρώ ότι το θέμα ουσιαστικά έχει λήξει αισίως και απομένει το τυπικό κομμάτι. Επειδή βέβαια μιλάμε για πολιτικούς, κρατάω και μια πισινή 🙂
Μια μικρή παράκληση μόνο, προτιμήστε τα πεζά από τα κεφαλαία. Τα κεφαλαία γράμματα είναι στο διαδίκτυο σα να φωνάζει δυνατά κάποιος στον προφορικό λόγο. Ευχαριστώ.
ΑΓΡΟΤΗΣ
24 Δεκεμβρίου 2010 @ 10:01
τι περιμενειs αγροτησ ειμαι? και παλι καλα …οι γνωσεισ μου για το διαδικτυο ειναι λιγεσ ..αυτοδιδακτοσ τυνχανων .ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ