Ο chef Θεόδοτος Μαρκεζίνης Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Ο Θεόδοτος Μαρκεζίνης γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.
Τη ζαχαροπλαστική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε από πολύ νωρίς. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι σεφ που τον δίδαξαν. Από αυτούς ξεχωρίζει τους Μ. Σουβλέρη, Α. Πρωτοψάλτη, Α. Ζησσόπουλο και M. Κατέρη.
Τη ζαχαροπλαστική τέχνη τη σπούδασε στο ΙΕΚ Le Monde.
Διακρίσεις: Δύο χρυσά μετάλλια σε διαγωνισμούς ζαχαροπλαστικής, στις κατηγορίες «ζωντανή παραγωγή γλυκού» και «γλυπτό από σοκολάτα» σε συνεργασία με το chef Τσαμπίκο Σφυριάλα.
Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
E-mail επικοινωνίας: tokis_markezinis@yahoo.gr
Πολιτης Κ.Χρηστοε
1 Νοεμβρίου 2020 @ 15:26
Τα θερμα μου συγχαρητηρια φιλτατε Τόκη (και πιο φίλτατος βέβαια ο πατέρας Νσκης μια και συμπίπτουμε και ηλιακα).Και σε ανώτερα.