Μεγάλη φωτιά στον σκουπιδότοπο στην Λευκάδα.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: i lefkada.gr

Σοβαρή πυρκαγιά από το μεσημέρι στον σκουπιδότοπο της Λευκάδας. Η μυρωδιά των καμμένων σκουπιδιών φτάνει μέχρι το Μεγανήσι! Πυροσβεστική και δυνάμεις του Δήμου πάλεψαν για την κατάσβεση, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτές οι φωτιές δεν σβήνουν, παρά μόνο αν κάψουν όλα τα σκουπίδια.


Η επίσημη ανακοίνωση:

Δήμος Λευκάδας

Γραφείο Δημάρχου

Λευκάδα 24-9-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτιά εκδηλώθηκε στον αποκαταστημένο ΧΑΔΑ του Δήμου Λευκάδας το μεσημέρι της Τρίτης (24-9-2024) περίπου στις 3:30μ.μ. Αμέσως τέθηκαν σε συναγερμό οι υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, οι οποίες μετέβησαν στον τόπο της φωτιάς.

Στο έργο της κατάσβεσης εκτός από βυτιοφόρα, σκαπτικά και πυροσβεστικά οχήματα, κλήθηκαν και ανέλαβαν δράση τρία αεροσκάφη τύπου Air-Tractor και ένα ελικόπτερο από τα αεροδρόμια Ακτίου και Αράξου. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε, περιορίστηκε στο χώρο του αποκαταστημένου ΧΑΔΑ και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο μετά από περίπου 3 ώρες.

Στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή ήταν ο Δήμαρχος Δρ. Ξενοφών Βεργίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ Αντώνης Δουβίτσας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ Νικόλαος Λάζαρης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Άριστος Λάζαρης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθανάσιος Καραγιάννης που μαζί με τον Διοικητή και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας και το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και την Δημοτική Αστυνομία Λευκάδας, όπως επίσης και η αρμόδια υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου συντόνιζαν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Για τα αίτια της πυρκαγιάς έχει αναλάβει την διερεύνηση το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας.

Στον τόπο της φωτιάς παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, γίνεται επιχωμάτωση για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ