Ανακοίνωση Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Φίλες και Φίλοι

Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λευκάδας τα οποία έχουμε την τιμή να υπηρετούμε τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, κάναμε  τα τελευταία χρόνια κομματικές δράσεις και εκδηλώσεις,δώσαμε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, βιώσαμε την παραίτηση του ιστορικού Ηγέτη της παράταξης μας Αλέξη Τσίπρα, την εκλογή νέου Προέδρου, διασπάσεις  και  άλλα  πολιτικά γεγονότα.

Πάντα με γνώμονα το καλό για το κόμμα μας λειτουργήσαμε θεσμικά με συντροφικότητα, ανιδιοτέλεια, ενσυναίσθηση, συλλογικότητα  και βαθιά πολιτική πίστη στην παρακαταθήκη της Αριστεράς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και την τόσο κρίσιμη συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. θέλουμε να εκφράσουμε την διαφωνία μας με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του διχασμού, με τις πρακτικές ανθρωποφαγίας, όπου καθημερινά βιώνουμε όλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μέλη και φίλους του κόμματος.

Διαφωνούμε με τα διάφορα κείμενα που κυκλοφορούν δήθεν από Νομαρχιακές Επιτροπές, με ψηφίσματα χωρίς συνεδριάσεις και γενικές συνελεύσεις. Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους στο περιεχόμενο και έχουν διχαστικό ύφος, από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

Αυτές οι πρακτικές που εμπεριέχουν ύβρεις, αποδοκιμασίες, και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και ουδόλως  ταιριάζουν με την λειτουργία των Νομαρχιακών Επιτροπών, οι οποίες λειτουργούν με τις αρχές ενός Δημοκρατικού Ευρωπαϊκού Αριστερού κόμματος.

Διαφωνούμε πλήρως, με την στοχοποίηση  καθώς και την απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος του πρώην συντονιστή της Νομαρχιακής μας από συγκεκριμένους «συντρόφους», με απώτερο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος του και τον εξευτελισμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σεβόμαστε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο της παραίτησης, το δικαίωμα του να αποχωρήσει από τα όργανα της Νομαρχιακής.

Διαφωνούμε, με την προσπάθεια να γίνουν οι οργανώσεις μελών φραξιακές αρένες και επίκεντρο για εσωκομματικές κόντρες. Η ρευστοποίηση του πολιτικού μας χώρου είναι προ των πυλών και όλο αυτό το αλληλοφάγωμα θα καταστεί μοιραίο για την  μελλοντική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Συμφωνούμε και θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. να επιτελέσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση και συνάμα να μπορέσει να ανατρέψει την παρούσα πολιτική κατάσταση και να  διεκδικήσει αύριο την κυβέρνηση της χώρας.

 Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λευκάδας εκλέχθηκε  για να λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό, να στηρίζει και να προωθεί  τις πολιτικές του κόμματος, που θα δώσουν προοπτική να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την μεγάλη πολιτική και κοινωνική αλλαγή στις αρχές και τους στόχους της σύγχρονης Αριστεράς. Δεν θα κρίνουμε σε καμία περίπτωση της αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής ούτε τις εισηγήσεις της Πολιτικής Γραμματείας, παρά μόνο στα αρμόδια όργανα. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς 

Νομαρχιακή Επιτροπή Λευκάδας