Παραίτηση του Συντονιστή Χ.Γληγόρη από την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Συντρόφισσες Σύντροφοι, φίλες και φίλοι!
Είχα την τιμή επί τρεισήμισι χρόνια, να υπηρετώ την θέση του Συντονιστή Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λευκάδας. Μια ξεχωριστή τιμή, καθώς ο κόσμος της Λευκάδας, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, δεδομένου ότι από τα παιδικά μου χρόνια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίαζα από το νησί, από τον τόπο που λατρεύω.
Σε δύο εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες, εκλογής Νομαρχιακών Επιτροπών, εκλέχτηκα με απόλυτη πλειοψηφία και ηγήθηκα από την θέση του Συντονιστή, δύο δεκαπενταμελών Επιτροπών, που μαζί δώσαμε τους αγώνες για να κρατήσουμε την συνοχή και ενότητα του κόμματός μας. Μια ομολογουμένως δύσκολη πολιτική περίοδο, με συνεχόμενες πολιτικές εκλογικές ήττες, με ανακατατάξεις που τάραξαν τα θεμέλια του κόμματος μετά την διάσπαση, , με διαγραφές στελεχών, με αποχωρήσεις, με κίνδυνο ακόμη και σήμερα να έχουμε νέα ρήξη στο εσωτερικό και νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Ο σ. Κασσελάκης έθεσε τον πήχη σε άλλο επίπεδο, θέτοντας μια νέα δυναμική πολιτικής εξόρμησης και εξωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., που στις περισσότερες περιπτώσεις με βρίσκει να διαφωνώ μιας και στην ζωή μου έχω μάθει να είμαι η συγκολλητική ουσία και όχι λεπίδα εκδόρευσης. Η πολιτική και δη ο πολιτικός ηγέτης πρέπει να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ενότητα και συλλογικότητα. Οι μέρες που έρχονται θα έχουν πυκνό πολιτικό περιεχόμενο και κανένας από θέση ευθύνης δεν θα έχει την πολυτέλεια να ολιγωρήσει, αλλά και να καθυστερήσει τις διαδικασίες που θα προκύψουν, ώστε το κόμμα να προετοιμαστεί για τις εθνικές εκλογές.

Οι μέρες που έρχονται πρέπει να βρουν τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ενωμένο και ομογενοποιημένο. Πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και να σιωπήσουν οι παραφωνίες των εν δυνάμει αυτόφωτων σωτήρων, ώστε το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Αριστεράς που δεν είναι άλλο από την πολυφωνία και τις πλειοψηφικές αποφάσεις, να συζητηθούν, να επανεξετασθούν αν χρειαστεί και τέλος να μετουσιωθούν με πολιτικές αποφάσεις, ως το εφαλτήριο μιας νέας προοδευτικής και δημοκρατικής πρότασης, για ορθή διακυβέρνηση της Χώρας μας.

Διαφορετική κατεύθυνση και πορεία θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα. Η λογική των αυτοκρατόρων θα βουλιάξει πριν ακόμη ανέβει το ιστορικό σκαλοπάτι της Ριζοσπαστικής Αριστερας διότι στην Αριστερά της Προόδου( αν ακόμη θέλουμε να λεγόμαστε Αριστερά) δεν ριζώνει η λογική του θατσερισμού « Οι Μαρκς και Σπένσερ νίκησαν τους Μαρξ και Ένγκελς» Στην παρούσα φάση δεν πρέπει να είμαστε λιγότεροι από αυτό που επιβάλλουν οι
συνθήκες. Οι αγώνες πρέπει να εντατικοποιηθούν, ώστε να δοθεί το σύνθημα ότι η
Ελλάδα αξίζει για δεύτερη φορά να κυβερνηθεί από κυβέρνηση αξιών, ήθους, απαλλαγμένη από το ύφος των καταστρεπτικών δεξιών λογικών, πλημμυρισμένη από δικαιοσύνη και ηθικούς κανόνες. Το παράδειγμα το έδειξε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, του πρώτου αριστερού πρωθυπουργού της Ελλάδας και το αποτύπωμα της χαράχτηκε στην σύγχρονη ιστορία και θα αποτελεί πολιτικό εγχειρίδιο για το μέλλον, για όλους όσους θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό.

Για λόγους επαγγελματικούς, ηθικούς, προσωπικούς και αμιγώς πολιτικούς δεν δύναμαι να συνδράμω από την θέση του Συντονιστή Νομαρχιακής Επιτροπής Λευκάδας στην νέα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και ζητώ να γίνει δεκτή η παραίτηση μου άμεσα. Φυσικά παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. καθώς είναι ο πολιτικός χώρος, που οι αξίες μου, οι αρχές μου, τα ιδανικά μου και οι πεποιθήσεις μου, μπορούν να αναπτυχθούν και να ενωθούν με τις εκατοντάδες χιλιάδες αγωνίες και προσδοκίες συνανθρώπων μου για μια καλύτερη Ελλάδα. Θα παραμείνω και θα αγωνιστώ ως απλός στρατιώτης για την Αριστερά, για την Ελλάδα. Θα παραμείνω και με την εμπειρία μου θα βοηθήσω όπου και όπως μπορώ την Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λευκάδας, αν ποτέ χρειαστεί ή αν θα υπάρξουν στο μέλλον
Νομαρχιακές Επιτροπές και Οργανώσεις Μελών. Παραμένω πολικά ενεργός και στο σύντομο μέλλον θα διεκδικήσω από άλλες θέσεις το δικαιότερο και το καλύτερο για τον τόπο μου, την Λευκάδα. Είμαι στην διάθεση του κόμματος για απολογισμό πεπραγμένων. Θέλω να ευχαριστήσω τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, τις φίλες και τους φίλους που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και με τίμησαν με την ψήφο τους.

Φεύγω από την πολιτική και νοιώθω πλούσιος καθώς οι νέες εμπειρίες και οι νέοι φίλοι, μου έδωσαν όλα όσα χρειάζομαι για να συνεχίσω στην ζωή μου.

Καλή τύχη, καλούς αγώνες.

Χρήστος Χρυσοστόμου Γληγόρης