Ανακοίνωση Δήμου Μεγανησίου για το νερό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός, η μείωση των βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα και οι νωρίς αυξημένες θερμοκρασίες έχουν σαν αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των υδάτινων αποθεμάτων. Πρόβλημα που πλέον αντιμετωπίζουμε και στη γεώτρηση της Βαυκερής η οποία αποτελεί την κύρια πηγή υδροδότησης του Μεγανησίου.
Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει επαρκές νερό για τις ανάγκες μας, θα προχωράμε σε διακοπές νερού για τις οποίες θα ενημερώνεστε. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί, είναι εξίσου σημαντικό όλοι να συμβάλουμε στην προσπάθεια εξοικονόμησης νερού.
Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές σε βρύσες ή σωλήνες του σπιτιού σας. Εάν διαπιστώσετε διαρροή στο δρόμο ενημερώστε αμέσως το Δήμο. Ποτίστε τον κήπο σας προσεκτικά. Μην πλένετε τις αυλές και τους δρόμους καθημερινά για να δροσίσουν. Αποφύγετε το συχνό πλύσιμο των αυτοκίνητων. Εννοείται ότι θα παρακολουθούνται οι καταναλώσεις και ότι απαγορεύεται ρητά το άδειασμα και ξαναγέμισμα πισινών.
Κάθε σταγόνα μετράει και μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Δήμος Μεγανησίου