Μ.Δρυ για την ενδεχόμενη διάσπαση των Περιφερειών.

Δεν θα την πληρώσουμε οι Ιόνιοι Πολίτες!!!

Με μεγάλη ανησυχία διαβάσαμε τα δημοσιεύματα περί «εκκολαπτόμενης διοικητικής αλλαγής» στις Περιφέρειες της Ελληνικής Επικράτειας και φυσικά και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέχρι τις επόμενες Περιφερειακές Εκλογές.

Αναρωτιόμαστε βάσει ποιας λογικής και ποιων συμφερόντων θα πραγματοποιηθεί μία τέτοια αλλαγή; Βάσει ποιων διαβουλεύσεων θα προχωρήσουν σε μια τέτοια αναδιαμόρφωση;  Βάσει ποιων αιτημάτων θα καταπατηθεί η ομοιογένεια των Ιονίων Νήσων; Ποια πολιτική μπορεί να παραβλέψει πως χώρες όπως η Ελλάδα εξακολουθούν να παρουσιάζουν σημαντικά υψηλά ποσοστά περιφερειακών ανισοτήτων στο εσωτερικό τους (νησιωτικότητα);

Επειδή η Κυβέρνηση δεν διαθέτει μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης δεν θα την πληρώσουμε οι Ιόνιοι Πολίτες!
Επειδή στάθηκαν αναποτελεσματικές οι περιφερειακές αρχές μέχρι σήμερα στην άμβλυνση των ανισοτήτων δεν θα την πληρώσουμε οι Ιόνιοι Πολίτες!
Επειδή, η περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας διέπεται από έντονο πολιτικό και διοικητικό συγκεντρωτισμό και πάλι δεν θα την πληρώσουμε οι Ιόνιοι Πολίτες!
Αν θέλει η Κυβέρνηση να κάνει κάτι για τα νησιά μας, ας ενισχύσει την αποκέντρωση, στελεχώνοντας τις υπηρεσίες και τις δομές υγείας, ας χρηματοδοτήσει έργα υποδομών που μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι μόνον στα λόγια (φράγματα Κέρκυρας, υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας, οδικός άξονας Αργοστόλι – Πόρος, Ναυάγιο Ζακύνθου), και ας κατανείμει αρμοδιότητες με πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τέλος, αναρωτιόμαστε πως δεν γίνεται αντιληπτό από την Κυβέρνηση ότι ακυρώνοντας την Ιστορική Παράδοση της Ιονίου Πολιτείας, ακυρώνεται η κοινή προοπτική των νησιών μας και συνάμα η Συνταγματική επιταγή της νησιωτικότητας.

 

 

Μένουμε Ιόνιο