Δελτίο τύπου για φωτιά στου Κολόμπου

Η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγανησίου, αποτελούμενη από τους Γεράσιμο Κατωπόδη (Δήμαρχο), Κωνσταντίνο Καββαδά και Δημήτριο Κατωπόδη (Αντιδημάρχους), Μανώλη Πατσουλίνη (οδηγό), Ζώη Τσολάκη και Γιώργο Σολδάτο (εθελοντές), επενέβη σε φωτιά στην δύσβατη τοποθεσία Αψιδιά στον όρμο Καλόπουλου, την Τρίτη 11 Ιουνίου.
Το σχέδιο άμεσης επέμβασης που έχει εκπονηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μεγανησίου εφαρμόστηκε με επιτυχία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να συγκρατηθεί η φωτιά μέχρι την επέμβαση έξι (6) πυροσβεστικών αεροσκαφών και τριών (3) πυροσβεστικών οχημάτων με επτά (7) πυροσβέστες. Την επιχείρηση της κατάσβεσης συντόνιζαν επιτόπου οι Πύραρχος κ. Ιωάννης Λιάπης (Διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος Λευκάδας) και ο Επιπυραγός κ. Δημήτριος Ρούπας (Υποδιοικητής Πυροσβεστικού Σώματος Λευκάδος).
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας διενεργεί έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδος και τους πιλότους των αεροσκαφών για την άμεση επέμβαση, τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Κικίλια και τον Υποστράτηγο κ. Χριστόφορο Μπόκα (Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων) που ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το Δήμαρχο Μεγανησίου μέχρι την οριστική κατάσβεση όλων των εστιών.
Δήμος Μεγανησίου