Δελτίο τύπου για την προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στην Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στις 8:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία για τις ευρωεκλογές της , στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ( στην κεντρική αγορά, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα).

Κεντρική ομιλήτρια, ήταν, η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. & Τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής & Πρόνοιας Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λευκάδας, Χρήστος Γληγόρης, στην έναρξη της ομιλίας, αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα, που είναι η ανάγκη προσέλευσης όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών στην κάλπη και η αλλαγή του πολιτικού κατήφορου με πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

«Ζητάμε να δώσετε δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την συμμετοχή σας στην κάλπη της 9ης Ιουνίου για μια Καλύτερη Ζωή για όλες και όλους.»

Η Βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου, από την πλευρά της, τόνισε ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι κομβικής σημασίας. Θα κρίνουν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη 5ετία.

«Είμαστε εδώ για να καλέσουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν, εκείνους που αγωνιούν, που μοχθούν, που φοβούνται, που κουράστηκαν. Όλοι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις ενάντια στην αποχή.

Mπροστά μας υπάρχουν δύο επιλογές:

το άλμα στο αύριο και η επιστροφή στο σκοτάδι του χθες.

Θα κρίνουν το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο. Αυτός ο αγώνας είναι κρισιμότερος από ποτέ, σε μία περίοδο που ενισχύονται οι ακροδεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη και η ευρωπαϊκή Δεξιά κάνει σαφή ακροδεξιά στροφή, προκειμένου να διατηρήσει ή να κερδίσει την εξουσία.»

Επίσης έκανε λόγο «για μια Κυβέρνηση κι έναν Πρωθυπουργό που δεν διστάζουν να εμπαίζουν τους πολίτες αυτής της χώρας ακόμη και για τις προσωπικές τους τραγωδίες, που συγκαλύπτουν το έγκλημα των Τεμπών, που αδιαφορούν για τη δυστυχία του ελληνικού λαού. Που δεν ενδιαφέρονται για την αγωνία των νέων ανθρώπων να φτιάξουν τη ζωή τους και για τους μεγαλύτερους να ζήσουν με αξιοπρέπεια».

Αναφέρθηκε, ως Τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ότι το προνοιακό κράτος οφείλει να παρεμβαίνει υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, με σκοπό την άρση των ανισοτήτων και της ανασφάλειας και για εμάς, η Κοινωνική Συνοχή αποτελεί το βασικό πρόταγμα της σύγχρονης Αριστεράς, του Νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έχει στον πυρήνα των

αξιών και της πολιτικής του τον άνθρωπο και την στήριξη της κοινωνίας μέσω των δημόσιων κοινωνικών πολιτικών.

Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και εάν προσπαθεί να φορέσει τον μανδύα του κεντρώου, εντείνει τις ανισότητες και αποσύρεται από τις βασικές της υποχρεώσεις απέναντι στον πολίτη.

Η ΝΔ επιχειρεί με εκδηλώσεις και προεκλογικές φιέστες να δημιουργήσει την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει τα φλέγοντα ζητήματα της στεγαστικής κρίσης, του δημογραφικού ενώ πρόσφατα παρουσίασε την Εθνική στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Παρά τις διακηρύξεις της η κυβέρνηση έχει καταστήσει τη χώρα μας τη δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ, πάνω μόνο από τη Βουλγαρία.

Τόνισε ότι όλες και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, δίνουμε την μάχη για μια Ευρώπη χωρίς ψηφιακές ανισότητες στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, για μια Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική με πραγματική αλληλεγγύη και μια Αντιφασιστική Ευρώπη φραγμό στο μίσος της ακροδεξιάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρωτοστατεί στον κοινό αγώνα με όλες τις αντιφασιστικές, αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις της Ευρώπης για την οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού μετώπου κατά της ακροδεξιάς βαρβαρότητας και του νεοφασισμού.»

Και τέλος επισήμανε ότι ο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να σηματοδοτήσει την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί τη μόνη ελπίδα για προοδευτική διέξοδο.

Αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για ισχυρή δημοκρατία και ισχυρό κράτος δικαίου.

Κάλεσε, τους πολίτες της Λευκάδας να αντισταθούν στην αλαζονεία, να αντισταθούν στη διαφθορά, να αντισταθούν στη φθορά που εκπροσωπεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ το δρόμο για μία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ !!!!

Γραφείο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας.