Αποτελέσματα προηγούμενων Ευρωεκλογών (Μάης του 2019) στο Μεγανήσι και τρία σκίτσα μπόνους.

Ψηφίζουμε ξανά για τις Ευρωεκλογές αύριο, μια ψήφος που κακώς θεωρείται πιο χαλαρή από πολλούς. Και λέω «κακώς» γιατί στα μαγειρεία της Ευρώπης ψήνεται και το δικό μας φαγητό κι εμείς κάνουμε ότι δεν το καταλαβαίνουμε. Εννοώ φυσικά ότι πολλές από τις αποφάσεις της ΕΕ επηρεάζουν καθοριστικά την χώρα μας, την νομοθεσία της, την κοινωνία της, την οικονομία της, ακόμα και τα περιθώρια της ασκούμενης πολιτικής στα κράτη μέλη (ένα οξύμωρο δημοκρατίας). Άρα η ψήφος αυτή θα έπρεπε να γίνεται με μεγαλύτερη περίσκεψη, πιο συνειδητά και με τον λαό να στοχάζεται τα προβλήματά του και το ποιος τα δημιούργησε.

Μεγάλη εισαγωγή αλλά καμιά φορά οφείλουμε να τα γράφουμε, έστω και αποκλίνοντας λίγο από το θέμα μας. Το οποίο θέμα μας δεν είναι άλλο από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των προηγούμενων Ευρωεκλογών στο νησί μας. Τώρα βέβαια έχουμε νέα δεδομένα, οπότε τα πράγματα δεν θα μπορούν να είναι πολύ συγκρίσιμα. Για παράδειγμα έχουμε

α) Την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ (θα υπάρχει και η Νέα Αριστερά)

β) Το ΠΑΣΟΚ είναι σκέτο, όχι ΚΙΔΗΣΟ.

γ) Οι Ναζί της ΧΑ είναι στην φυλακή, αλλά σπέρνουν επιγόνους (Σπαρτιάτες κ.ά. ακροδεξιά ρέλια)

δ) Καμμένος, Σώρας και άλλα…παρατράγουδα μας άφησαν χρόνους

ε) Η Πλεύση της Κωνσταντοπούλου έχει μπει στην Βουλή (και να μου το θυμηθείτε, θα έχει και ανεβασμένα ποσοστά στο Μεγανήσι).

Λίγο πολύ όμως θα φανούν οι τάσεις. Να λοιπόν τα προηγούμενα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Κλίνουμε με τρία ωραία σκίτσα του διάσημου Ιταλού πολιτικού σκιτσογράφου Altan: