Κατάργηση της Β’ Λυκείου;
Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες (δείτε ΕΔΩ) από το ΜΝ και φυσικά έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Γιατί η κατάργηση της Β’Λυκείου δεν αφορά μόνο τα 2 παιδιά που θα φοιτήσουν φέτος σε αυτήν, αλλά και όλα όσα έπονται, και φυσικά το νησί το ίδιο, μιας και η υποβάθμιση των σχολείων μας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, κάτι που θα οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα τους ενεργούς Μεγανησιώτες σε ξεριζωμό.
Το θέμα ήταν πολύ σοβαρό για να μην ξεσηκώσει αντιδράσεις, δυστυχώς πολύ μικρότερης κλίμακας από όσο θα έπρεπε μιας και βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο. Ωστόσο ακόμα κι αυτό, η περίοδος δηλαδή, βάζει σε υποψίες, αφού πάντα οι αλλαγές προς το χειρότερο επιλέγονται να γίνονται όταν θα υπάρχουν οι λιγότερες αντιστάσεις. Σε κάθε περίπτωση και μετά την υποβάθμιση του δημοτικού μας σε τριθέσιο, έρχεται η σταδιακή κατάργηση του Λυκείου, κι όλα αυτά όχι από τις παραδοσιακές αστικές κυβερνήσεις, αλλά από την νεο- αστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ξεχνιόμαστε.
Το θέμα ασφαλώς και συζητήθηκε στο χθεσινό ΔΣ, ο κύριος Παύλος Δάγλας ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι εξεπλάγη και ο ίδιος και ότι έχει κάνει κάποιες συζητήσεις και ίσως «το πάρουν πίσω». Οι συζητήσεις αυτές ωστόσο δεν ήταν ούτε με το Υπουργείο, ούτε με την Περιφερειακή Δ/νση Β’βάθμιας, ούτε καν με τον βουλευτή. Επίσης στην πρόταση της αντιπολίτευσης να ληφθεί ψήφισμα, να βγουν ανακοινώσεις και να χρησιμοποιηθεί σκληρή γλώσσα σε όσους εξεργάζονται τέτοια χτυπήματα στο νησί, μετέθεσε το θέμα σε νέες συζητήσεις που θα κάνει την Δευτέρα.
Παρεμβάσεις προς το Υπουργείο έκανε ωστόσο ο βουλευτής Λευκάδας κος Θ.Καββαδάς και άλλα πολιτικά στελέχη για να πάρουν την απάντηση ότι έχει γίνει εκ παραδρομής το όλο θέμα και ότι θα διορθωθεί.
Το ευχόμαστε, αλλά διόρθωση δεν έχουμε δει ακόμα και πάντως γίνεται κάθε φορά όλο και πιο εμφανές ποια είναι η μοίρα των μικρών τόπων σε καιρούς μνημονίου, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων: ο μαρασμός, η απαιδευσιά, η υποβάθμιση, η απαξίωση και από την άλλη η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και το real estate με ξένους.
Τα σχολεία, βλέπετε, δεν είναι προσοδοφόρα για τους «επενδυτές».
ΥΓ.Θα ενημερώσουμε με μελλοντικό άρθρο για οποιαδήποτε εξέλιξη.