Στις 29 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Λευκάδα
Λαϊκό Γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη – Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Ευρωβουλευτής
Με κεντρικό σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» …Συνεχίζουμε!, από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη στο στρατοδικείο,
«Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Σε νέες εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας…»
έχουν ξεκινήσει ήδη σε όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα ολοκληρωθούν με τις κεντρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 18-19-20 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό οι Οργανώσεις της ΚΝΕ Λευκάδας πραγματοποιούν την κεντρική εκδήλωση του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο νησί μας την
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. με επίδειξη TAEKWON-DO από από το σύλλογο ΕΥΚΛΕΑΣ Λευκάδας. Θα περιλαμβάνει αυτοάμυνες, εκτέλεση τεχνικών χεριών-ποδιών, εναέριες τεχνικές, αγωνιστικό TAEKWON-DO, και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Ευρωβουλευτής
Θα ακολουθήσει Γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη*
Προσφορά εισόδου: 4 ευρώ – Ώρα έναρξης: 20:00
*Ο Βαγγέλης Κορακάκης είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Γεννήθηκε το 1961 στην Καισαριανή και μεγάλωσε με το λαϊκό τραγούδι.
Η πρώτη του επαφή με το μπουζούκι ήρθε σε ηλικία 9 χρόνων, ενώ στα 11 απέκτησε δικό του, τρίχορδο, στο οποίο πέρασε ο ίδιος χορδές. Κλασσική περίπτωση αυτοδίδακτου μουσικού, αφιέρωσε και συνεχίζει να αφιερώνει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του παίζοντας μπουζούκι.
Στα 18 του, ενώ έχει ήδη συμμετάσχει σε σχολικά μουσικά σχήματα στην Καισαριανή, εργάζεται για πρώτη φορά επαγγελματικά στη μουσική παράσταση «Ο Λεπρέντης», του Χουρμούζη, σε μουσική Δήμου Μούτση.
Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά έρχεται το 1985, όταν συμμετέχει με τρία τραγούδια (σε στίχους Τάσου Σαμαρτζή) στο δίσκο Σε στρατόπεδα και πλοία, που κυκλοφόρησε από τη ΛΥΡΑ. Το 1988 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος, Οι άρχοντες (ΛΥΡΑ), με τη συμμετοχή του Γιώργου Τζώρτζη. Ακολουθεί το 1992 ο δίσκος Μπουζουξήδες με πυξίδες (ΛΥΡΑ), ενώ το Λαύριο, το 1993, από την ανεξάρτητη εταιρία ΤΡΟΧΟΣ (των αδελφών Αλέξη και Δημήτρη Βάκη), αποτελεί ίσως το καθοριστικό βήμα για να γίνει ο Κορακάκης υπολογίσιμη δύναμη στο λαϊκό τραγούδι.
Η συνεργασία του Βαγγέλη Κορακάκη με το ΔΙΚΤΥΟ ξεκινά το 2002 με την Κρύπτη, δίσκο βιωματικό, με ενιαία θεματική και ιδιαίτερα προσωπικό ύφος. Ακολουθούν το 2005 τα Γλυκοχαράματα, δίσκος που σηματοδοτεί την επανεμφάνιση του σπουδαίου ερμηνευτή Γιάννη Ντουνιά στη δισκογραφία, μετά από απουσία 15 χρόνων. Το 2006, το ΔΙΚΤΥΟ σε συνεργασία με τον ΤΡΟΧΟ επανεκδίδουν το Λαύριο με νέα ψηφιακή επεξεργασία, ενώ τον Νοέμβριο του 2007 κυκλοφορεί ο δίσκος, Ο Βαγγέλης Κορακάκης στη Μαγιοπούλα. Στα τέλη του καλοκαριού 2009, κυκλοφορεί ο δίσκος Λεβέντικες καρδιές (Δίκτυο), με ερμηνευτή τον Λάκη Χαλκιά (Πηγή: diktiopm.gr)