Δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νυδρί
Στη Λευκάδα βρέθηκε για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Είναι γνωστοί εξάλλου οι ιδιαίτεροι δεσμοί που διατηρεί, λόγω της ιδιόκτητης κατοικίας που διαθέτει στο νησί της Λευκάδας όπου περνά τακτικά τις καλοκαιρινές του διακοπές, ο ανώτατος άρχοντας της χώρας μας.
Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Κάρολος Παπούλιας παρακολούθησε τη δοξολογία του Δεκαπενταύγουστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Νυδρί Λευκάδας. Στη δοξολογία χοροστάτησε, παρουσία των τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και άλλων Αρχών του τόπου, ο Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.
Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Ζαβιτσάνου.
Παραλειπόμενα της επίσκεψης Παπούλια στη Λευκάδα
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Γιαννιώτης αυτός πολιτικός που έχει κληθεί τα τελευταία χρόνια να εκπληρεί τα θεσμικά καθήκοντα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι εκ πρώτης όψεως ένας σεβάσμιος και μελίρρυτος άνδρας. Είναι όμως συνάμα κι ο άνθρωπος εκείνος που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε πλείστες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και νόμους, με τις οποίες οδηγήθηκαν στο σφαγιασμό εργασιακά και άλλα δικαιώματα, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας.
Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γίνεται συχνά δέκτης, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των δημόσιων εμφανίσεών του, των «δικαίων και δικαιολογημένων» διαμαρτυριών των πολιτών.
Ένα περιστατικό αυτού του είδους έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι και στο νησί μας, κατά την είσοδό του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Νυδρί Λευκάδας, όπου παρέστη ο κ. Παπούλιας:
Νεαρή, εν ενεργεία εκπαιδευτικός, προσπάθησε απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με τα λόγια «πρόεδρε, πρόεδρε αυτό είναι για σας» να πλησιάσει τον κ. Παπούλια και να του εγχειρίσει μια επιστολή, στην οποία του ζητούσε, μεταξύ άλλων, «να προσέξει την παιδεία, να μην διώχνονται καθηγητές με το κόψιμο από τα σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης μαθημάτων καλλιτεχνικής, μουσικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης που μειώνουν τη δημιουργική σκέψη των μαθητών και προάγουν τον πολιτισμό», όπως ή ίδια μας εκμυστηρεύτηκε. Αυτό όμως δεν έγινε κατορθωτό καθώς παρεμποδίστηκε από την προσωπική φρουρά του Προέδρου, που την άφησε όμως ελεύθερη λίγη ώρα αργότερα, μετά την εξακρίβωση των στοιχείων της και την προσωπική παρέμβαση του κ. Παπούλια.
Την επιστολή της εκπαιδευτικού παρέλαβε τελικά ο υπασπιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ της επιδόθηκε και το φαξ της Προεδρίας, για ενδεχόμενη παρέμβασή της στο μέλλον…
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο ναός της Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε η δοξολογία, ήταν σχεδόν μισοάδειος, με τους επισήμους του τόπου μας να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του. Γεγονός που εξηγείται εν μέρει αφενός μεν λόγω της μεγάλης ζέστης και της τέλεσης καταμεσήμερα της δοξολογίας, αφετέρου δε λόγω της ενασχόλησης την εποχή αυτή των κατοίκων του οικισμού με τον τουρισμό.
(Πηγή: www.kolivas.de)