Oι Συνταγές της Μίκας…Ψαράκια Σαβόρο.
Ένα παραδοσιακό Μεγανησιώτικο έδεσμα!
Ψαράκια σαβόρο
ΥΛΙΚΑ
1 ½ -2 κιλά ψαράκια ( μπακαλιαράκια, γόπες)
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι
1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι (από κρασί)
2 φύλλα δάφνης
4 κλαράκια δεντρολίβανο
1 μικρή ντομάτα (κομμένη σε κύβους)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια μας.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να στραγγίξουν. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια μας στο ζεστό λάδι (τα τηγανίζουμε λίγη περισσότερη ώρα από το κανονικό).
Βάζουμε τα ψαράκια μας σε ένα πυρίμαχο μπολ και στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε τα ψάρια ,χαμηλώνουμε την φωτιά, και προσθέτουμε την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, το ξύδι και το δεντρολίβανο.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά και περιχύνουμε με αυτή την σάλτσα τα ψαράκια μας.
· Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει και μπορούμε να το διατηρήσουμε μέχρι και 5-6 μέρες στο ψυγείο.
· Συνοδεύεται με καλοκαιρινά λαδερά φαγητά.
Μαμαλακης
27 Μαΐου 2012 @ 22:41
Δεν θελει ντοματα, ακου ντοματα.
Και θελει και μαυρη σταφιδα μπολικη.
Και δεν ειναι παραδοσιακο Μεγανησιωτικο,
απανταται σε παρα πολλα μερη της Ελλαδας.