Οι συνταγές της Μίκας… Κιμαδόπιτα

Οι πρώτες Απόκριες αύριο και η Μίκα μας προτείνει  κιμαδόπιτα.

Εύκολη και νόστιμη συνταγή με κιμά πριν την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.

                                                   ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ 

  • χρόνος προετοιμασίας :30′
  • χρόνος ψησίματος: 60′


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 φύλλα σφολιάτας ή 2 σπιτικά φύλλα
1/2 κούπα λάδι
2 κρεμμύδια τριμμένα
7 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό φέτα τριμμένη
2 αυγά
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
1 κούπα νερό ή ζωμό από κρέας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά ,το λάδι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το ένα ποτήρι νερό ή 
τον ζωμό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του.
       Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο το φαγητό να κρυώσει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο,τα αυγά και την φέτα.
       Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα προσθέτοντας λίγο βούτυρο στην
επιφάνεια τους. Ρίχνουμε την γέμιση στο ταψί και τοποθετούμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα με τον 
ίδιο τρόπο.
       Βουτυρώνουμε και χαρακώνουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμα-
σμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

     

  • Δημιουργία πίτας με φύλλο σφολιάτας: Τοποθετούμε το ένα φύλλο στο ταψί ( καλύπτο-

ντας και τα πλαινά του) και τρυπάμε μ’ενα πιρούνι όλη την επιφάνεια του. Το ψήνουμε για

10′ και στην συνέχεια βάζουμε την γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και βουτυρώνουμε.

                                        Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!