Η τιμωρία του Αλ Καπόνε
Άρθρο του Γιάννη Πολίτη στη εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Με τρόμο αφηγείται, κάθε καλοκαίρι που έρχεται από την Αμερική, ο θείος μου την περιπέτεια με την Εφορία ενός συνάδελφου του, καθηγητή στην Καλιφόρνια. Τι έκανε ο άνθρωπος; Μια από τις φοροαπαλλαγές στην πολιτεία όπου ζει είναι το κόστος της βενζίνης από το πηγαινέλα στη δουλειά. Ο φορολογούμενος – από λάθος, όπως ισχυρίστηκε – δήλωνε κατά τρία μίλια μεγαλύτερη απόσταση από αυτήν που διήνυε καθημερινά από το σπίτι του μέχρι το πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να κλέβει το κράτος περίπου 80 δολάρια τον χρόνο. Στον δειγματοληπτικό έλεγχο οι υπάλληλοι της πολιτείας τον εντόπισαν. Δεν φτάνει που πλήρωσε πολλαπλάσια από αυτά που είχε κερδίσει, διασύρθηκε και στη δουλειά του, αφού γνωστοποιήθηκε το παράπτωμά του προς παραδειγματισμό των υπολοίπων. Και το χειρότερο είναι ότι από τότε η Εφορία έγινε η σκιά του. Κάθε χρόνο τον υποβάλλει σε εξονυχιστικό και ταπεινωτικό έλεγχο.
Συμπέρασμα: Δεν χρειάζεται το 2011 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ανακαλύψει για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια την… Αμερική. Το έχουν κάνει άλλοι με επιτυχία και η εμπειρία τους λέει ότι το φορολογικό σύστημα αποδίδει μόνο όταν είναι απλό. Οποιος όμως εντοπιστεί να κλέβει το Κράτος τιμωρείται όπως ο Αλ Καπόνε στο Σικάγο.
Πηγή: Τα Νέα
530 ΕΥΡΩ
10 Οκτωβρίου 2011 @ 17:32
Εκει ειναι Αμερικη Γιαννη.Εδω ειναι Ελλαδα.Αν ηταν η Ελλαδα να ειχε εφαρμοσει ολους τους φορολογικους νομους σε καθε Ελληνα πολιτη η Ελλαδα θα ηταν σε πολυ διαφορετικη μοιρα…Ομως οταν βλεπεις τους ιδιους τους κυβερνωντες να καταληστευουν το κρατος με εκατομμυρια ευρω και να φορολογουν τον συνταξιουχο των 530 ευρω ειναι πολυ ευκολο να βγαλει κανεις τα συμπερασματα του…..Μην αμερικανοποιεις αγαπητε μου το προβλημα μας.Σαν δημοσιογραφος που εισαι καταλαβαινεις πολλα…..