Δελτίο τύπου βουλευτή κου Μαργέλη
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη στην Ιπποκράτους
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/3/2011 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών για την καλύτερη προώθηση των θεμάτων που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ειδικότερα την Κέρκυρα, την Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο.
Στην σύσκεψη μετείχαν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, οι γραμματείς των Ν.Ε., οι βουλευτές, ο Υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας μαζί με τους Υφυπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Σηφουνάκη, τους Υφυπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νίκος Λίτινας και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Αναστάσιος Αποστολόπουλος .
Στη διάρκεια της σύσκεψης ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης και ο Γραμματέας της Ν.Ε. έθεσαν με έμφαση όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιφέρεια και ιδιαίτερα την Λευκάδα.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Στον Υπουργό Υποδομών ετέθησαν θέματα σχετικά με:
Την Ιόνια οδό, τον αυτοκινητόδρομο Αμβρακία – Άκτιο, τον δρόμο Λευκάδα – Αγ. Νικόλαος – Βόνιτσα και Άγ. Νικόλαος – Άκτιο, την υποθαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας με την Ακαρνανία, τον Δίαυλο της Λευκάδας, την αεροπορική σύνδεση της Λευκάδας (μέσω Ακτίου) με την Αθήνα.
2. Στην Υπουργό Περιβάλλοντος ετέθησαν θέματα σχετικά με:
Την διάθεση των στερεών αποβλήτων, τις αποχετεύσεις και τους βιολογικούς καθαρισμούς, το κτηματολόγιο, τα σχέδια πόλης, το χωροταξικό σχεδιασμό, την ταυτότητα και την αισθητική των κατασκευών, την οριοθέτηση των περιοχών NATURA, το πυρηνελαιουργείο της Βασιλικής, την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ενίσχυση των προγραμμάτων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων (π.χ πράσινο χωριό, πράσινο νησί) και στη Λευκάδα.
3. Στον Υφυπουργό Υγείας ετέθησαν θέματα σχετικά με:
Την ανάγκη στελέχωσης και καλύτερης λειτουργίας του νοσοκομείου, του Κ.Υ Βασιλικής και των αγροτικών ιατρείων, την επίσπευση των διαδικασιών για την δημοπράτηση του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας και του περιφερειακού ιατρείου του Μεγανησίου.
4. Στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού ετέθησαν θέματα σχετικά με:
Το τουριστικό Αγκυροβόλιο Βασιλικής, το θέατρο της Λευκάδας, την ενίσχυση του αγροτουρισμού, την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για μαρίνες και αγκυροβόλια, την προώθηση του χωροταξικού για τον Τουρισμό και την παραθεριστική κατοικία, την ενίσχυση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, την ορθολογικότερη λειτουργία των υπηρεσιών της αρχαιολογίας, την οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων.
5. Στον Γενικό Γραμματέα Θαλασσίων Υποθέσεων ετέθησαν θέματα σχετικά με:
Την εφαρμογή και στα Ιόνια νησιά όλων των νησιωτικών πολιτικών, την σύνδεση των νησιών του Ιονίου, την ανάληψη από την ΕΥΔΑΠ των υδρεύσεων και των αποχετεύσεων των νησιών και το λιμάνι της Βασιλικής.
Η σύσκεψη διήρκεσε πάνω από έξι ώρες. Οι Υπουργοί άκουσαν με ενδιαφέρον και τοποθετήθηκαν με σαφή τρόπο σ΄όλα τα ζητήματα. Ενημέρωσαν για τις δυνατότητες, τα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες που παίρνονται στα διάφορα Υπουργεία και δεσμεύτηκαν σε επί μέρους συσκέψεις και συνεργασίες με τον βουλευτή και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την προώθηση των έργων και της Αναπτυξιακής διαδικασίας στον Νομό μας και την ευρύτερη περιοχή.
Από το Γραφείο Τύπου