Κοπιάστε να φάμε…
Χταπόδι Κρασάτο.
Της Σταυροπροσκύνησης σήμερα και η θρησκεία μας επιβάλει νηστεία.
Μια νόστιμη νηστήσιμη συνταγή με φρέσκο χταποδάκι ψαρεμένο από το Νησόπουλο…
Υλικά:
- 1 χταπόδι 3 κιλά περίπου
- 250 γρ. κρασί λευκό
- 250 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 125 γρ. λάδι
- 6-8 κόκκους πιπέρι
- 1 κρεμμύδι καρφωμένο με 4 γαρύφαλλα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 μικρή πιπεριά
- 1 κλώνο σέλινο
- 1 κλώνο θυμάρι
- 2 πρέζες ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- Εκτέλεση:
- Βγάζουμε από το χταπόδι τα μάτια και το στόμα και το πλένουμε καλά.
- Το βάζουμε σε κατσαρόλα με καπάκι και προσθέτουμε όλα τα αρώματα και το κρασί.
- Σιγοβράζουμε το χταπόδι με το νερό που αφήνει μέχρι να βράσει καλά.
- Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια.
- Σουρώνουμε τη σάλτσα του σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες και το λάδι και βράζουμε για 10-15′.
- Ρίχνουμε το χταπόδι στη σάλτσα και βράζουμε άλλα 5-8′.
Διαβάστε περισότερο: Χταπόδι κρασάτο http://www.sintagespareas.gr/sintages/xtapodi-krasato.html#ixzz1HnbrhZup