Κοπιάστε να φάμε…

Τηγανητά Μπουρεκάκια με τυριά και μυριστικα.

Συνοδεύουν τέλεια το Κυριακάτικο  τραπέζι μας.

Υλικά:

Για την ζύμη

500 γρ. αλεύρι

300 γρ. βούτυρο λιωμένο

1κ. του καφέ αλάτι ψιλό

1 ποτήρι νερό

50-60 γρ. νισεστέ (αμυλάλευρο)

1 αυγό χτυπημένο.

Για την γέμιση

250 γρ.φρέσκο ανθότυρο η χλωρό κατσικίσιο τυρί

150 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη στον τρίφτη

4 κρόκοι αυγών

4 κ. σούπας δυόσμο,άνηθο, και φρέσκο κρεμυδάκι ψιλοκομμένα.

αλάτι – πιπέρι.

Ελαιόλαδο για το τηγάνησμα.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζετε το αλεύρι και σχηματίζετε μια λακουβίτσα στη μέση. Εκεί ρίχνετε το αλάτι και το βούτυρο. Φέρνετε με τα χέρια σας τα αλεύρι από την περιφέρεια πρός το κέντρο και προσθέτετε σιγά-σιγά το νερό.

Ζυμώνετε ώστε να σχηματιστεί μια σφιχτή ελαστική ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να σταθεί για μερικές ώρες σε δροσερό μέρος.

Στην συνέχεια την απλώνετε πάνω στο πάγκο εργασίας όπου έχετε ρίξει το νισεστέ,και την ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.

Την κόβετε με ένα ποτήρι σε δίσκους και αλοίφετε τις άκρες με χτυπημένο αυγό. Λιώνετε το φρέσκο τυρί με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε με την γραβιέρα, τους κρόκους  τα μυρωδικά, και το αλατοπίπερο.

Μοιράζετε το μείγμα στους δίσκους της ζύμης και τους διπλώνετε σε μισοφέγγαρο. Πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσει καλά και τα αφήνετε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.

Τηγανίζετε σε ένα βαθύ τηγάνι, με όχι πολύ καυτό ελαιόλαδο, φροντίζοντας να ρίχνετε λίγα λίγα μπουρεκάκια κάθε φορά.

Τα σερβίρετε πολύ ζεστά.

Καλή  επιτυχία.

Από την Θάλεια Τσιχλάκη