Κοπιάστε να φάμε …

Αυγόπιτα.

Η παραδοσιακή Αυγόπιτα λόγω των ημερών κρίνεται απαραίτητο έδεσμα  στο Αποκριάτικο τραπέζι.

Την τελευταία Κυριακή υπάρχει σε  όλα τα σπίτια  και μάλιστα πρέπει να φαγωθεί όλη γιατί από την επομένη αρχίζει νηστεία.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι λίγο δύσκολο να τα βρείτε στις πόλεις ,αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αντίστοιχα που θα βρείτε στα σουπερ μαρκετ. Η γεύση θα αλλάξει αλλά δοκιμάστε το.

Υλικά:

1και 1/2 λίτρι γάλα πρόβειο

1  σφήνα χλωροτύρι (ενάμιση κιλό περίπου)

1ο-12 αυγά.

Ενα κομμάτι βούτυρο.

Λίγο αλεύρι  η 300 γραμμάρια μακαρόνια Νο 5 για να μαζέψει τα υγρά, σπασμένα στα τρία.

Προεραιτικά φύλλο. Αν το πλάσετε μόνοι σας θα βάλετε μόνο ένα από κάτω. Αν το αγοράσετε θα βάλετε 2-3 φύλλα.

Εκτέλεση.

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά  σε ένα μπώλ.

Σε ένα μεγάλο δοχείο (μπωλ ,κατσαρόλα) βάζουμε το γάλα και το τυρί αφού το έχουμε πλύνει και το έχουμε κομματιάσει με το χέρι μας.

Οταν χτυπηθούν καλά τα αυγά τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά αυγά,γάλα και τυρί.

Κατόπιν ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο.

Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί το βουτυρώνουμε και στρώνουμε κάτω το φύλλο.

Απο πάνω ρίχνουμε το μείγμα ,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πήξει και να ροδίσει.

Καλή όρεξη και καλές Απόκριες.