MeganisiTimes, κανόνες λειτουργίας
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Όσοι βέβαια διαβάζουν αυτές τις γραμμές έχουν ήδη μάθει πως ένας καινούριος ιστότοπος είναι σε λειτουργία εδώ και λίγο καιρό. Το MeganisiTimes! Σκοπός του είναι η αντικειμενική ενημέρωση και η πληροφόρηση των απανταχού Μεγανησιωτών -και όχι μόνο- για τα τεκταινόμενα στο Μεγανήσι. Ασφαλώς κάτι τέτοιο απαιτεί μια μεγάλη, επίπονη και διαρκή προσπάθεια καθώς και υπευθυνότητα από όλα τα μέλη της συντακτικής επιτροπής, που σε τελική ανάλυση δεν είναι δημοσιογράφοι, ούτε θα πληρώνονται για τον αγώνα δρόμου τους. Στο σημείο αυτό ζητούμε την κατανόησή σας για τυχόν παραλείψεις ή λάθη.
Η μακρόχρονη εμπειρία στο διαδίκτυο και κυρίως στα ιστολόγια που φιλοδοξούν να είναι ενημερωτικά έχει δείξει ότι ελλοχεύουν και κίνδυνοι. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής τους κανόνες λειτουργίας του MeganisiTimes ώστε να μπορούμε να αποφύγουμε τα προβλήματα αυτά. Ένα πληρέστερο κείμενο για το νομικό πλαίσιο που διέπει την αρθρογραφία στο διαδίκτυο μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος της κεντρικής σελίδας, δεξιά, κλικάροντας στο «Όροι χρήσης». Τα κύρια σημεία, κατά την κρίση μας, που θα προσεχθούν ώστε ο ιστοχώρος να παραμείνει δημοκρατικός, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του αναγνώστη και με ισονομία για όλες τις φωνές, απ’ όπου κι αν προέρχονται είναι οι εξής:
1) Το κύριο έργο της αρθρογραφίας ανήκει στα μέλη της συντακτικής ομάδας που έχουν και την αποκλειστική ευθύνη για τα γραφόμενα.
2)Θα δημοσιεύονται ή θα αναδημοσιεύονται άρθρα τρίτων, αφού περάσουν πρώτα από τον αρχικό έλεγχο της συντακτικής επιτροπής και εφόσον ακολουθούν τους κανόνες της δεοντολογίας. Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να στέλνει το άρθρο του μέσω του link «Επικοινωνία» ή στα παρακάτω mail:
panagiotis@meganisitimes.gr (ή κατά προτίμηση στο pkonid02@hotmail.gr)
Εξυπακούεται ότι όλες οι συνεργασίες είναι ευπρόσδεκτες.
3) Ο σχολιασμός σε κάποιο άρθρο θα αποθηκεύεται μέχρι να εγκριθεί από μέλος της συντακτικής επιτροπής. Δε θα δημοσιεύονται σχόλια που θα είναι: α) ανώνυμα, β) ψευδώνυμα, εκτός κι αν δηλώνεται εμμέσως η ταυτότητα του γράφοντα (πχ τα γνωστά παρατσούκλια επιτρέπονται), γ)υβριστικά προς οιονδήποτε, δ)γραμμένα σε greeklish, ε)διαφημιστικά κάθε είδους, στ) προϊόντα spam.
4) Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά και για όλα τα άρθρα. Επιπρόσθετα αυτά καλό θα ήταν να εστιάζονται σε θέματα που αφορούν στο Μεγανήσι, άμεσα ή έμμεσα, εφόσον αυτή είναι και η θεματολογία του ιστοχώρου. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούν κάποια τρίτη πηγή, αυτή θα πρέπει να αναφέρεται για ευνόητους λόγους.
Θέλω να πιστεύω ότι αν όλοι σεβαστούμε αυτούς τους μικρούς κανόνες δε θα υπάρξουν ούτε παρεξηγήσεις, ούτε άλλα προβλήματα. Εννοείται ότι η ομάδα του του MeganisiTimes είναι ανοικτή σε κάθε καλοπροαίρετη συμβουλή, συνεισφορά ή παρατήρηση με στόχο τη βελτίωση της σελίδας και του τρόπου λειτουργίας της.
Το αμέσως επόμενο διάστημα η ιστοσελίδα θα διαφημιστεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και μέσω του facebook ώστε να την γνωρίσει περισσότερος κόσμος. Όσοι είστε ήδη φίλοι της, διαδώστε την! Κι όσοι δεν είστε ακόμα, ελπίζουμε να γίνετε!
Παναγιώτης Κονιδάρης, εκ μέρους της συντακτικής επιτροπής.
Αναστάσιος Σ. Μάντζαρης
12 Δεκεμβρίου 2010 @ 12:44
Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε η διαφύλαξη των δημοκρατικών θεσμών
πρέπει νομίζω να αποτελεί ιερό σκοπό.
Όλοι ζούμε στην κεντρική πολιτική σκηνή δείγματα συγκέντρωσης των τριών εξουσιών (νομοθετικής, εκτελεστική, και δικαστική, ) αλλά και της, λεγόμενης, τέταρτης εξουσίας τα Μ.Μ.Ε. ουσιαστικά σε ένα πρόσωπο(θεσμό) αυτό του Πρωθυπουργού υπηρετώντας ουσιαστικά την πολιτική του και μετατρέποντας το πολίτευμα από δημοκρατικό σε Φεουδαρχικό.
Τα τελευταία χρόνια στο Μεγανήσι ζούμε γεγονότα που οδηγούν στην ίδια κατεύθυνση (κατάλυση της δημοκρατίας): α)
Πέρασαν τέσσερα χρόνια με «ακέφαλη» την αντιπολίτευση και μάλιστα ο επικεφαλής της έθεσε υποψηφιότητα με το συνδυασμό του πρώην και νυν δημάρχου β) όλοι ζήσαμε τις έντονες προσδοκίες πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων αλλά και στελεχών της Δημοτικής αρχής να μην υπάρξει δεύτερος συνδυασμός και μάλιστα να επιτίθενται με βαρείς χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες σε ανθρώπους που βοηθούσαν στην δημιουργία του
Τώρα η κατηφόρα της δημοκρατίας συνεχίζεται : Οι δημοτικοί σύμβουλοι της νυν δημοτικής αρχής προσπαθούν να ελέγξουν και την ενημέρωση στο Μεγανήσι δημιουργώντας δικό τους «ανεξάρτητο » λέει blog
Πώς εννοούν άραγε την δημοκρατία οι κατά τα άλλα υποστηρικτές της «δημοκρατικής παράταξης » στο Μεγανήσι : χωρίς αντιπολίτευση και με Μ.Μ.Ε. ελεγχόμενα από τους ίδιους
και μάλιστα χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα (να βάζουν κάποιους άλλους -προφανώς δεν βρίσκουν)
Νομίζω ότι πρέπει α) να δηλώνεται , με κεφαλαία γράμματα ,ότι είναι ένα blog προβολής της δημοτικής παράταξης, «Μεγανήσι Μαζί στο μέλλον » και του δημοτικού έργου της ή β)Να διαλέξουν έναν από τούς δύο μεταξύ τους ανεξάρτητους ρόλους ή του δημοτικού συμβούλου ή αυτόν του δημοσιογράφου και από τον άλλο να παρατηθούν .
Υ.Σ. : Η δημοσίευση του σχόλιου μου εκ μέρους σας δεν αποτελεί κατά την άποψη μου ένδειξη αντικειμενικής ενημέρωσης
Έλλη Καββαδά
12 Δεκεμβρίου 2010 @ 17:31
Τασο καλησπέρα.Θα μιλήσω μόνο εκπροσωπόντας τον εαυτό μου.
Κατά την γνώμη μου πάντα δεν είναι σωστό να προδικάζουμε -προκαταβάλουμε μια προσπάθεια για κάτι καινούργιο από το ξεκίνημά της ακομα.Στο Μεγανήσι όλοι είμαστε γνωστοί κι ο καθένας από μας έχει δώσει τα δείγματά του.Το ότι είμαι δ. σύμβουλος δεν προδικάζει την σκοπιμότητά της συμμετοχής μου στο site.Υπήρξα και πρόσφατα μέλος συντακτικής ομάδας σε αλλο site και πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για ανάλογη συμπεριφορά. (πάντα υποστήριζα τον συδιασμό που αναφέρεις)Oi λόγοι που με οδήγησαν στο να επιλέξω το meganisi times πια είνα συζητήσιμοι ,εκτός διαδικτύου φυσικά, και είμαι στην διάθεσή σου όποτε το επιθυμήσεις.
Καταλαβαίνω αν θέλεις τις τυχόν επιφυλάξεις -προβληματισμούς σου μιας και τυχαίνει εγώ και ο Παναγιώτης να είμαστε υποστηρικτές της παράταξης που έχει κερδίσει της εκλογές και δημοτικοί σύμβουλοι αυτής.
Είμαστε όμως και μέλη της κοινωνίας .Μιας κοινωνίας που χρειάζεται ενημέρωση,βήμα εκφρασης και ελευθερου λόγου,ψυχαγωγίας καιεπικοινωνίας.Το διαδύκτιο προσφέρεται για όλα αυτά και εμείς προσφέρουμε με την σειρά μας και με τις όποιες γνώσεις μας ,τον ελεύθερο χρόνο ,το μεράκι και την επιθυμία μας να ενημερώσουμε ,να εκφράσουμε και να εκφραστούμε.Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Δώσε μας λοιπόν το χρόνο να το αποδείξουμε .Κρίνε μας αφού παρακολουθήσεις στο εξής την »δουλειά» και την πορεία που θα ακολουθήσει το site και εμείς .Καλό θα ήταν να κριθούμε αφού εκτεθούμε.Με κάθε καλή πρόθεση
Ελλη.
Αναστάσιος Σ. Μάντζαρης
13 Δεκεμβρίου 2010 @ 13:19
Καλημέρα Έλλη.
Με λίγο σεβασμό στους θεσμούς της δημοκρατίας που λέμε ότι ζούμε
σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται αυτός που ασκεί εξουσία σε έναν τόπο
να είναι και διαχειριστής της ενημέρωσης των δημοτών του.
Δεν είστε μόνο εσύ και ο Παναγιώτης αλλά και οι υπόλοιποι διαχειριστές
ήταν υποψήφιοι σύμβουλοι και στελέχη της ίδιας δημοτικής παράταξης.
Εξάλλου σας δύνεται η δυνατότητα να ασχοληθείτε με την κοινωνία του Μεγανησίου από πολύ ποιό σοβαρό, ως προς την αποτελεσματικότητά του γι αυτή, πόστο από αυτό της ενημέρωσης. Άλλωστε εκείνο που εκφράζουμε είναι την δικιά μας αλήθεια , το δικό μας λάθος ή σωστό και η δικιά σας αλήθεια, σωστό ή λάθος για το Μεγανήσι εκφράζεται μέσα από τον συνδυασμό ‘Μεγανήσι Μαζί στο μέλλον » ως σύμβουλοι και στελέχη της παράταξης που είστε.
Είναι μία πολιτική σας πράξη που κάνει κοντύτερη τη δημοκρατία στο Μεγανήσι ανεξάρτητα και πέρα από τους όποιους λόγους την προκάλεσαν.
Παναγιώτης Κονιδάρης
13 Δεκεμβρίου 2010 @ 14:25
Αξιότιμε κύριε Μάντζαρη,
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τον παραλληλισμό σας της χειραγώγησης των ΜΜΕ στην κεντρική πολιτική σκηνή με την –ρομαντική εν πολλοίς- προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να χτίσουν μια καθημερινή γέφυρα επικοινωνίας. Υποθέτω ότι στο συμπέρασμά σας αυτό συμβάλει το γεγονός ότι κάποια από τα μέλη της συντακτικής ομάδας έχουν θεσμικό ρόλο. Από τη στιγμή όμως που ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε δημοσιογράφοι και ότι η ιστοσελίδα είναι ανοικτή σε όλους, θα έπρεπε να δείξετε λίγη καρτερία μέχρι να μας κρίνετε. Τα περισσότερα μέλη της συντακτικής ομάδας εξάλλου υπήρξαν αρθρογράφοι για έναν χρόνο στο meganisinews. Κι εκεί χειραγώγηση του μέσου έκαναν;
Σε καμιά περίπτωση η προσπάθεια ετούτη δεν αποτελεί όργανο, όπως ολοφύρεστε, του συνδυασμού «Μεγανήσι μαζί στο Μέλλον» και αυτό ελπίζω ότι θα αποδειχθεί σύντομα. Το ότι όμως ο ίδιος είμαι δημοτικός σύμβουλος μου στερεί το δικαίωμα να εκφράζομαι μέσα από το διαδίκτυο; Ένας αιρετός πρέπει να είναι αποκλεισμένος από τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, μόνο και μόνο εξαιτίας αυτής του της ιδιότητας; Μήπως θα έπρεπε να σταματήσω και το σκάκι, τη συγγραφή ή ίσως και το πανεπιστήμιο για όσον καιρό θα είμαι δημοτικός σύμβουλος; Πρώτη φορά βρίσκομαι κατηγορούμενος για την πολυπραγμοσύνη μου.
Δεν κατανοώ επίσης τα όσα λέτε για την προσπάθεια μη ύπαρξης δεύτερου συνδυασμού στις πρόσφατες εκλογές. Δεύτερος συνδυασμός υπήρξε και έγιναν προσπάθειες και για τρίτο. Αντιπολίτευση υπάρχει και αριθμεί 5 συμβούλους. Ακόμα και σκιώδης αντιπολίτευση θαρρώ πώς ανδρώνεται εσχάτως. Όλα αυτά ωστόσο είναι θεμιτά και μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας, αν δε σφάλλω. Πώς συνδέονται με το Meganisi Times είναι που δεν καταλαβαίνω.
Σε αμηχανία με αφήνει και το υστερόγραφό σας. Αν δεν αναρτούσαμε το σχόλιό σας θα ήμασταν εξ’ ορισμού μη αντικειμενικοί. Με το να το δημοσιεύουμε, λέτε, ξανά δεν είναι δείγμα αντικειμενικότητας. Αναρωτιέμαι σε ποια περίπτωση θα είχαμε έστω και μια μικρή ελπίδα να απολάβουμε λίγη από την αντικειμενικότητα που σας χαρακτηρίζει;
Μενελαος Κ.
13 Δεκεμβρίου 2010 @ 21:11
ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ..ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΕ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΝ ΑΣΦΗΚΤΙΚΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ,ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ..
Αναστάσιος Σ. Μάντζαρης
13 Δεκεμβρίου 2010 @ 21:55
Κύριε Κονιδάρη Παναγιώτη, δημοτικές σύμβουλε της δημοκρατικής παράταξης στο Μεγανήσι και διαχειριστή του ανεξάρτητου site meganisiTimes
όλα αυτά τα τόσο » αγαθιάρικα » θα είχαν ισχύ αν δεν συνέβαιναν τα αυτονόητα :
α) αν η καθημερινή γέφυρα επικοινωνίας, που επικαλείστε ως σκοπό του site δεν είχε πολιτικό περιεχόμενο που αφορούσε το Μεγανήσι β) αν πίστευε κανείς ότι είστε ένας ανιδιοτελής διαχειριστής -δημοσιογράφος ενός Μ.Μ.Ε. και γι΄αυτό οι Μεγανησιώτες πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι διότι θα καταγγείλεις τα όποια κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής που είστε δημοτικός σύμβουλος. γ) Να δείξω καρτερία σε ένα πολιτικό γεγονός που έχει ήδη πραγματοποιηθεί ?(τώρα είστε και δημοτικός σύμβουλος και διαχειριστής-δημοσιογράφος Μ.Μ.Ε. που ασχολείται και με τα πολιτικά δρώμενα στο Μεγανήσι)
δ)Είναι προφανές ότι η κόντρα στο meganisinews ήταν και πολιτική απλώς έφυγαν εκείνοι
που δεν είχαν τη πλειοψηφία γιατί δεν ήταν κατά την άποψη τους πολιτικά αντικειμενικό και έφτιαξαν την δικιά τους αντικειμενικότητα, δηλαδή να στηρίζει περισσότερο την νυν δημοτική αρχή ή να την κατακρίνει λιγότερο αν όχι καθόλου. ε) γιατί πρέπει να είσαι υποχρεωτικά διαχειριστής -δημοσιογράφος ενός blog για να εκφράζεσαι μέσα από αυτό ? .(εμείς οι υπόλοιποι δεν εκφραζόμαστε μέσα από αυτά ?) ζ) μίλησα για θεσμούς που δεν μπορούν να υπάρχουν στο ίδιο πρόσωπο και όχι για πνευματικές δραστηριότητες (εκτός και αν με το ζόρι θέλεις να μιλήσεις για την πολυπραγμοσύνη σου) η) Επίσης μίλησα για την προσπάθεια σας (άραγε ήταν προϊόν συναλλαγής? ) να μην υπάρχει αντιπολίτευση στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν και για συκοφαντίες ανθρώπων που βοήθησαν προεκλογικά στην δημιουργία δεύτερου συνδυασμού σαν να σας έκαναν το μεγαλύτερο κακό, τα οποία είναι δείγματα ότι θέλετε να ελέγχεται τα πάντα στο Μεγανήσι χωρίς αντίλογο , όπως τώρα και με τα Μ.Μ.Ε. Τέλος για να υπάρξει κάτι σάπιο πρέπει
υποχρεωτικά να υπάρχει και η επικάλυψη του για να το προστατεύει από το «φως της ημέρας» που θα το κατάστρεφε : όπως οι πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι σε παρατάξεις με δεξιές πολιτικές και πρακτικές και οι αριστεροί αρθρογράφοι σε δεξιά κατά τα άλλα έντυπα!(σας είναι απαραίτητες τέτοιες ενέργειες διότι σας δίνουν άλλοθι να στηρίζεται , λεκτικά, την δήθεν αντικειμενικότητά σας ).
Απ’ ότι φαίνεται όμως η δημοκρατία έχει πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσει στο Μεγανήσι !
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
14 Δεκεμβρίου 2010 @ 01:18
Τάσο μου μην τρελαίνεσαι, τα πράγματα είναι πολύ απλά ,εσύ γιατί τα μπερδεύεις??
Αν κάτι δεν σου αρέσει στο BLOG μην το ανοίγεις , δεν είναι υποχρεωτικό, εγώ πάντως ένας «ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»,ανοίγω και τα δύο ,ειδικά το MEGANISINEWS για να βλέπω το πόσο ενημερωμένοι είναι κάποιοι ,που χωρίς να ξέρουν (ούτε να βάζουν την υπογραφή τους ),έγραφαν άρθρα προεκλογικά ,που τα ζήλευαν , οι καλύτεροι πολιτικοί και οικονομολόγοι και χρησιμοποιούσαν το word τo scaner και το exel λες και φυλλοδρομούσανε ψιλό παραγάδι….
Πάντως φαρμακοποιέ, έσκισες στις εκλογές και απ’ ότι φαίνεται αυτό ενόχλησε πολλούς !!
Παναγιώτης Κονιδάρης
14 Δεκεμβρίου 2010 @ 08:20
Κύριε Μάντζαρη,
Εντάξει, εντάξει, το καταλάβαμε. Για ό,τι άσχημο συμβαίνει στο Μεγανήσι τα τελευταία 40 χρόνια, για τη Χούντα των συνταγματαρχών, για την επικαιροποίηση του μνημονίου, για την πείνα στην Αφρική, για το σεισμό στην Αϊτή και για την τρύπα του όζοντος φταίει ο υποφαινόμενος. Πάμε παρακάτω.
Γαβριλης Γιωργος
13 Δεκεμβρίου 2010 @ 22:01
Aπο τις εκλογες φανηκε ενα πρωτοφανες κλιμα διχασμου στο Μεγανησι.Πρωσοπικα πιστευω οτι πηγαμε πολλα χρονια πισω.Την ωρα που σ ολοκληρη την Ελλαδα η αποχη ηταν σε επιπεδα ρεκορ στο Μεγανησι σπαγαμε ρεκορ συμμετοχης.Κι αυτο οχι γιατι ξαφνικα αποκτησαμε πολιτικη συνειδηση ,καθε αλλο, απλα η πλειοψηφια υπεκυψε σε εξαρτησεις καθε ειδους.Αυτο το γεγονος απο μονο του πρεπει να προβληματιζει τον καθε νοημονα του νησιου μας.Οφειλουν απαντες οι σκεπτομενοι συμπατριωτες μας να αμβλυνουν τις προσωπικες τους εριδες για το καλο του νησιου και των κατοικων του.Οποιος δεν εχει αντιληφθει την κρισιμοτητα των περιστασεων το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να σιωπα πολυ δε περισσοτερο οταν αυτο που εχει να πει διχαζει και δεν βοηθα.Χαιρετιζω καθε προσπαθεια που θα κινηθει προς αυτη την κατευθυνση,χαιρετιζω την συγκεκριμμενη,ευχομαι να ακολουθη σουν και πολλες αλλες συμπατριωτων μας.Καλη σας επιτυχια!
Σπυρος Καμπελης
14 Δεκεμβρίου 2010 @ 10:33
Καλοριζικο παιδια, συγχαρητηρια για την νεα ιστοσελιδα, οσες περισσοτερες τοσο καλητερα.
Αντε να αναψουν τα αιματα, να ζωντανεψουμε λιγο και εμεις που ζουμε μακρια απο το Μεγανησι.
Εδω που ειμαι εγω..το meganisinews εχει χαρακτηριστει σαν ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ και δεν το πιανω.
Οποτε κρεμομαι πανω σας. Καλη επιτυχια
Χαράλαμπος Κατωπόδης
14 Δεκεμβρίου 2010 @ 13:08
Θα ήθελα να απευθύνω 2 ερωτήματα σε όσους έστησαν αυττο blog…
1)Θα συνεχίσετε να σχολιάζεται και στο meganisinews ή η έναρξη αυτης της προσπάθειας σημαίνει αυτόματα και την απομάκρυνσή σας από εκεί.
2)Γιατί απάγορεύεται ο σχολιασμός ανώνυμα (εφ’οσον δεν υπάρχουν υβριστικά-συκοφαντικά σχόλια. Ά΄λλωστε Παναγιώτη όπως πολύ καλά ξέρεις η ουσία των blogs είναι να μπορεί να γράφει καθένας οτι θέλει…
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ…
Παναγιώτης Κονιδάρης
14 Δεκεμβρίου 2010 @ 14:27
Φίλε Χάρη,
Όπως πολύ καλά (ελπίζω ότι) γνωρίζεις, δεν είμαι άνθρωπος εμπαθής, μνησίκακος ή μισαλλόδοξος, άρα η πρώτη σου ερώτηση, στο βαθμό που με αφορά, είναι μάλλον ρητορική. Μπαίνω σε δεκάδες μπλογκ καθημερινά (φαρμακευτικά,πολιτικά, σκακιστικά, ποιητικά,βιβλιοφιλικά, περιβαλλοντικά κτλ) και έχει τύχει και μέρα που σχολίασα σε όλα! Για ποιο λόγο να απέχω του σχολιασμού από ένα μπλογκ που αφορά στο Μεγανήσι;
Το θέμα της ανωνυμίας είναι μεγάλο και πλατύ. Η πείρα μου μου λέει ότι τα ιστολόγια που τηρούν αυτόν τον κανόνα έχουν υψηλότερο δείκτη επιπέδου συζήτησης, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να τους στοιχίζει σε επισκεψιμότητα. Η τελευταία όμως δεν είναι το πρώτο μέλημα της συντακτικής επιτροπής, άρα προσπαθείς να διασφαλίσεις πρώτα τη σοβαρότητα. Αυτό δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι έχω κάτι να φοβάμαι από τα ανώνυμα σχόλια, εξάλλου στο προσωπικό μου μπλογκ επιτρέπω ακόμα και τα spam! Μια άποψη μπορεί κάλλιστα να είναι ανώνυμη και να είναι πολύ-πολύ σοβαρή και εμπεριστατωμένη. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητούσα μόνο ένα υποτυπώδες ψευδώνυμο (προς αποφυγή παρεξηγήσεων) για να την δημοσιεύσω. Ξέρω καλά ότι εσύ ο ίδιος γράφεις πάντα επώνυμα και έχεις διαδικτυακή εμπειρία, οπότε καταλαβαίνεις και τα κίνητρα που μπορεί να υποκρύπτει η ανωνυμία. Μεγάλη κουβέντα, όπως προείπα, ευχαρίστως κάποια στιγμή να την κάνουμε εκτενέστερα.
Γιωργος Δαγλας(Αμπουκλης)
14 Δεκεμβρίου 2010 @ 19:45
χαιρετω και εγω την καινουργια προσπαθεια των παιδιων.καλη επιτυχια!!
νομιζω η πολυφωνια καλο κανει στην ενημερωση,οσο για μενα χαρα μου να μπαινω στο διαδυκτιο και να βλεπω 2 σελιδες πλεον για το νησι
οι παρατηρησεις του κουτσελου αλλα και οι απαντησεις του παναγιωτη με καλυψαν
Υ.Γ.Ειμαι στο Μυτικα πλεον εδω και 10 μερες,μια απλοχερια ειναι το νησι, το βλεπω καθε μερα και μορχετε να πεσω να ρθω κολυμπωντας!!!
Γιωργος Δαγλας Ραχη
22 Δεκεμβρίου 2010 @ 19:08
Καψερέ λάβε υπομονή και προσοχη στη χοληστερίνη σου περ’αυτού.
Παναγιώτης Κονιδάρης
22 Δεκεμβρίου 2010 @ 23:01
Υπονοείς τσι προβατίνες στο λαδόχαρτο;
Γιωργος Δαγλας Ραχη
22 Δεκεμβρίου 2010 @ 23:20
Σουβλιμά αλλά και γενικότερα.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΗΜ. ΠΟΛΙΤΗΣ
14 Δεκεμβρίου 2010 @ 21:30
Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα του Meganisi Times
Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά στους απανταχού Μεγανησιώτες .
Παναγιώτης Κονιδάρης
14 Δεκεμβρίου 2010 @ 21:55
Ευχαριστούμε άπαντες για τις ευχές.
Μάντζαρης Δημήτριος (Τάκης)
15 Δεκεμβρίου 2010 @ 21:33
Παιδιά συγχαρητήρια για την προσπάθεια.
Είμαι σίγουρος ότι ο ιστότοπος του meganisi times θα προβάλλει την πολυφωνία και ταυτόχρονα θα διαφυλάξει την αξιοπρέπεια που αρμόζει στην θεματογραφία του νησιού μας(και όχι μόνο) ,ώστε να γίνει ένας χώρος πολιτισμένου διαλόγου και ανταλλαγής γόνιμων απόψεων.
Ευχές πολλές στη συντακτική ομάδα,θα τα που από κοντά σε λίγες μέρες.
ΣΠΥΡΟΠΑΝΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
18 Δεκεμβρίου 2010 @ 17:51
Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω (αργοπορημένα), την ύπαρξη και δευτέρου blog σto Μεγανήσι, πράγμα που με εκπλήσσει ευχάριστα.
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότατες των ευχών μου ,για την επιτυχία του, καλή δύναμη στους συμμετέχοντες, καθώς επίσης και τα χρόνια πολλά ,σε όλους τους Μεγανησιώτες και Λευκαδίτες όλου του κόσμου.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
21 Δεκεμβρίου 2010 @ 23:48
Η τσαμπούνα της αντικειμενικότητας!
(Η αλλιώς: όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι)
Η επιδίωξη ή, έστω, η διακήρυξη της αντικειμενικότητας κατέχει πάντα μια καίρια θέση στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Αναγράφεται σε όλους του Κώδικες Δεοντολογίας, συχνά στις προγραμματικές επαγγελίες, καμιά φορά και στις προμετωπίδες των εφημερίδων. Η βαρύνουσα σημασία που της αποδίδεται υπογραμμίζεται με την αντιδιαστολή ανάμεσα στην αντικειμενικότητα της ειδησεογραφίας και στον επιτρεπόμενο υποκειμενικό χρωματισμό της αρθρογραφίας. Και, βέβαια, υποτίθεται ότι αφορά όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, έντυπα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, τώρα και ιστοσελίδες του Διαδικτύου. Παντού, τα γεγονότα υποτίθεται ότι εμφανίζονται όπως πραγματικά είναι χωρίς στρεβλώσεις, ανακριβείς προσθήκες ή σκόπιμες παραλείψεις.
Η εικόνα είναι ειδυλλιακή αλλά εξωπραγματική. Γιατί παραγνωρίζει τη σημασία της παρουσίασης του γεγονότος: το ίδιο γεγονός, χωρίς καμία αλλοίωση, έχει διαφορετική επίπτωση στη λεγόμενη κοινή γνώμη, ανάλογα με το πώς θα παρουσιασθεί. Άλλη σημασία αποκτά το γεγονός που παρουσιάζεται στην πρώτη σελίδα (ή στην αρχή της ροής των ειδήσεων) κι άλλη αυτό που πνίγεται σε κάποια εσωτερική σελίδα (ή ανάμεσα σε άλλες ειδήσεις), άλλη το γεγονός που θεωρείται άξιο να υπογραμμισθεί με πολύ χώρο ή χρόνο κι άλλη εκείνο που κάπου αναφέρεται παρενθετικά και συνοπτικά. Ακόμα, το μέγεθος των τυπογραφικών στοιχείων ή ο τίτλος, ο τόνος της φωνής του εκφωνητή ή του παρουσιαστή μπορούν να κάνουν το ίδιο γεγονός να φαίνεται διαφορετικό.
Ας παραδεχτούμε ότι αυτές οι παραβιάσεις της αντικειμενικότητας είναι, ως έναν βαθμό, αναπόφευκτες. Επιτέλους, η είδηση κάπως πρέπει να παρουσιασθεί και κάποιος πρέπει να αποφασίσει για τον τρόπο της παρουσίασής της. Με τι κριτήριο θα κριθεί η αντικειμενικότητα της παρουσίασης; (…)
Η κύρια μέθοδος κατασκευής γεγονότων παίρνει συχνά τη μορφή πρόβλεψής τους. (…) Ας πάρουμε, για παράδειγμα, μια αναγγελλόμενη απεργία ή μια αναγγελλόμενη πορεία κάποιου ορισμένου κλάδου, από τις συνηθισμένες, ας πούμε «ρουτίνας». Ως ένα μεγάλο βαθμό, η επιτυχία της εξαρτάται από τη δημοσιευόμενη πρόβλεψη της επιτυχίας ή της αποτυχίας: η είδηση ότι «καθολική αναμένεται η συμμετοχή στη σημερινή απεργία» ή «μεγαλειώδης προβλέπεται η αυριανή πορεία» μπορεί να αποτελέσει σημαντική παρακίνηση για τους κάθε λογής διστακτικούς. (…)
Άλλωστε στα μέσα μαζικής επικοινωνίας αρέσει ο χαρακτηρισμός ως «τέταρτης εξουσίας» (παράλληλα προς τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική), γιατί τους αναγνωρίζει μια δύναμη επίδρασης στον δημόσιο βίο. Και εξουσία μεν σίγουρα υπάρχει, το ερώτημα είναι αν μπορεί να μπει στην ίδια μοίρα με τις άλλες τρεις. Γιατί, ενώ η δημοκρατική νομιμοποίηση των τριών άλλων εξουσιών στηρίζεται, άμεσα ή έμμεσα, στη λαϊκή κυριαρχία, μετέωρη παραμένει η νομιμοποίηση της εξουσίας που ασκούν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. (…)
Συνεπώς, επιβάλλεται η αφύπνιση της προσοχής των αναγνωστών ή των θεατών μπροστά σε κάποιες παγίδες που στήνονται καμιά φορά, ώστε ν’ ακτινογραφείται η πραγματικότητα που συχνά συγκαλύπτεται ή εξωραΐζεται. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η ελευθερία του Τύπου και των άλλων μέσων μαζικής επικοινωνίας είναι αγαθό αναμφισβήτητο. Και τούτο γιατί, αν η ελευθερία του τύπου κρύβει κάποιους κινδύνους, η έλλειψή της είναι ένα κακό απόλυτο, όπως κάθε σύμπτωμα ολοκληρωτισμού.
(Άρθρο του Γεωργίου Κουμάντου)
Η αντικειμενικότητα (που δεν πρέπει να συγχέεται σε καμιά περίπτωση με την αλήθεια των γεγονότων και μόνο αυτών ή την επιστημονική αλήθεια) είναι μια απόλυτη έννοια, και ως εκ τούτου ουτοπική. Ακριβώς γι’ αυτό και κανένα σύνταγμα, καμιά διεθνή διακήρυξη και σύμβαση, όταν μιλά για την ελευθερία γνώμης και ενημέρωσης και τη συνακόλουθη ελευθερία του τύπου δεν αναφέρει τη λέξη αντικειμενικότητα, και δεν απαιτεί καμιά απολύτως αντικειμενικότητα, απλούστατα γιατί κάτι τέτοιο δε μπορεί να υπάρξει. Απλά μιλά γι’ αυτά και για πολυφωνία ή πλουραλισμό. Κάθε ΜΜΕ, όποιου είδους, και τα πρόσωπα που τα υπηρετούν, με τον τρόπο που λειτουργεί, επιλέγει θέματα, σχολιάζει, προβάλλει, απλά εκθέτει τη δική του άποψη, τη δική του οπτική γωνία και μόνο αυτή, όσο κι αν καυχιέται για την αντικειμενικότητά του.
Αννα Σπ.Κατωπόδη
22 Δεκεμβρίου 2010 @ 18:47
Κύριε Μάντζαρη,δεν διαβάζω ,ούτε αγοράζω ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ,και οτι και να γράφει δεν με ενοχλεί,την αγνοώ,εσεις και αδελφός σας , που εκ ποοιμίου, θεωρείτε αυτήν την ιστοσελίδα μή αντικειμένική,γιατί την ανοίγετε και απαντάτε?
Tελικά έχετε κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τους μετέχοντες στην συντακτική ομάδα,αλλοιώς τι εξήγηση μπορεί να δώσει κανείς?
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
23 Δεκεμβρίου 2010 @ 00:02
Κυρία Άννα Σπ. Κατωπόδη.
1ον Αν και δεν σας γνωρίζω (το όνομά σας δεν μου λέει τίποτε), η περίπτωσή σας είναι μάλλον φαιδρή.
2ον Προφανώς αγνοείτε ποιος ήταν ο Γεώργιος Κουμάντος. Το άρθρο που υπέβαλα δεν προέρχεται από καμιά Ελεύθερη Ώρα. Πώς σας ήρθε κάτι τέτοιο είναι άξιο απορίας. Είναι ένα κείμενο από τη διδασκαλία του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β΄ Λυκείου, στο κεφάλαιο για την Είδηση και τα ΜΜΕ.
3ον Δεν είμαι ο αδερφός μου ούτε μιλώ εκ μέρους του, όπως κι αυτός το ίδιο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη, είμαστε ανεξάρτητες προσωπικότητες, ο καθένας με τη δική του πορεία, σταδιοδρομία κτλ, κι έχουμε μάθει να το σεβόμαστε αυτό. Η προσπάθειά σου να με ταυτίσεις με τον αδερφό μου και να με ομαδοποιήσεις είναι τουλάχιστον χυδαία και ενδεικτική του ήθους σου. Εκφράσεις του τύπου «εσύ κι ο αδερφός σου», «εσύ κι η μάνα σου», «εσύ κι ο γιος σου ή η κόρη σου» μόνο χυδαιότητα δείχνουν.
4ον Ακόμη πιο χυδαίο είναι να προσπαθείς να μου επιβάλλεις ή να μου απαγορεύσεις με τέτοιες αφοριστικές «πατερναλιστικές συμβουλές» τι θα διαβάζω και τι όχι, και τι θα γράφω. Μα καλά, δεν έχεις ακούσει τίποτε για δημοκρατία, πολυφωνία, ελευθερία γνώμης; Μάλλον δεν κατάλαβες καλά το κείμενο που ανάρτησα.
5ον Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά και τα όποια προσωπικά προβλήματα έχω, με όποιον τα έχω, δεν είναι δικό σας θέμα (εκτός κι αν αρέσκεσαι να ανάγεις λόγω μικρόνοιας τα πάντα σε υποτιθέμενα προσωπικά προβλήματα).
Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σου, καλή μου γυναίκα! Η ύπαρξή σου, πολλώ δε μάλλον το ήθος σου, με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Κι όσο για τον Γεώργιο Κουμάντο (που κατά τη γνώμη σου σχετίζεται με την Ελεύθερη Ώρα), ορίστε:
(Ο Γεώργιος Κουμάντος, 12 Φεβρουαρίου 1925 – 16 Αυγούστου 2007, ήταν καθηγητής αστικού δικαίου στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιός του Αναστασίου Κουμάντου, νομικού στο επάγγελμα, και σπούδασε νομικά στη νομική σχολή του πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Κατά τη διάρκεια της κατοχής ανέπτυξε αντιστασιακή δράση, για την οποία και φυλακίστηκε. Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και το 1960 έγινε υφηγητής του αστικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1968 απολύθηκε απο την πανεπιστημιακή του θέση λόγω των αντιδικτατορικών του φρονημάτων. Για την συμμετοχή του στην «Εταιρεία Μελέτης Ελληνικών Προβλημάτων» συνελλήφθη και εξορίστηκε το 1972 αρχικά στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας και εν συνεχεία στο Θέρμο Τριχωνίδας. Μετά την πτώση της Χούντας επανήλθε στη θέση του και το 1975 εξελέγη καθηγητής του αστικού δικαίου. Το 1993 έγινε ομότιμος καθηγητής.
Ως νομικός έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών έργων ενώ έχει συμμετάσχει και σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ως μέλος ή πρόεδρος, σημαντικότερη των οποίων ήταν αυτή για την σύνταξη του νέου νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, στην οποία ήταν πρόεδρος. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πνευματική Ιδιοκτησία, Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νομικής Συνεργασίας και της Επιτροπής Οικογενειακού Δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, ad hoc δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.α. Στις εκλογές του 2000 διορίστηκε απο την κυβέρνηση Σημίτη στην θέση του υπηρεσιακού υπουργού εσωτερικών. Είχε τιμηθεί με το παράσημο του Ταξιάρχη του Φοίνικος. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε τακτικά στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», της οποίας ήταν αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο.
Απεβίωσε στις 16 Αυγούστου 2007 στην Αθήνα. Για τον θάνατό του δηλώσεις έκαναν οι Κάρολος Παπούλιας, πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρίστος Κίττας, πρύτανης, κ.α.)
Γιωργος Δαγλας Ραχη
22 Δεκεμβρίου 2010 @ 19:07
Καθε αρχη και δυσκολη όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
Καλη αρχη λοιπόν στη νεα ιστοσελίδα και θελω να παρατηρησω ότι πλέον η εξαπάτηση με λόγια η κείμενα ειδικα για θέματα του νησιου ειναι πάρα πολυ δυσκολη , οπότε προς τι οι έριδες;
Και μην ξεχνάμε : Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΖΙΚΟς ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟΣ
Παναγιώτης Κονιδάρης
23 Δεκεμβρίου 2010 @ 00:33
@Άννα Σπ.Κατωπόδη
Θα παρακαλούσα θερμά να επικρατήσει νηφαλιότητα. Διαβλέπω τον κίνδυνο να εκφυλιστεί η συζήτηση σε εντελώς προσωπικού περιεχομένου διαμάχη, κάτι που νομίζω τελικά δεν τιμά κανέναν.
@Φίλιππος Μάντζαρης
Νομίζω ότι ίσως δημιουργήθηκε κάποια παρεξήγηση, αν μου επιτρέπεται να παρέμβω. Η αναφορά στην «Ελεύθερη Ωρα» της σχολιάστριας μου μοιάζει μάλλον σαν ένα τυχαίο αρνητικό παράδειγμα, κι όχι σαν δειγματισμός της δικής σας παράθεσης από τον Κουμάντο.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
23 Δεκεμβρίου 2010 @ 00:44
Καλό θα ήταν οι διαχειριστές του blog να απαιτούν οι σχολιάζοντες να αναφέρονται σε γνώμες, απόψεις και γεγονότα, και όχι σε πρόσωπα, με σαφή σκοπό να τα υβρίσουν, για δικούς τους, όπως φαίνεται, προσωπικούς ανοίκειους λόγους. Αλλά ας είναι, κι αυτό το αντέχω!
Παναγιώτης Κονιδάρης
23 Δεκεμβρίου 2010 @ 01:17
Οι διαχειριστές της σελίδας δεν μπορούν να απαντούν σε όλα τα σχόλια, για λόγους κυρίως πρακτικούς (χρόνου κτλ). Το τονίσαμε απ’ την αρχή, μας ενδιαφέρει μια σελίδα- forum πολιτισμένου διαλόγου και όχι άγονων διαξιφισμών. Οι ύβρεις σαφώς και δε θα επιτραπούν, όμως δεν διαπίστωσα -εγώ τουλάχιστον- στο σχόλιο της κας Κατωπόδη κάποια΄ύβρι, ειδάλλως δε θα δημοσιευόταν καν.
Όμως, τί ακριβώς εννοείτε λέγοντας «κι αυτό το αντέχω!»; Σας υποβάλαμε σε κάποια δοκιμασία παρά τη θέλησή σας (και παρά τη δική μας);
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
23 Δεκεμβρίου 2010 @ 01:39
Το ότι το σχόλιο προς εμένα ονομαστικά, παρ’ όλο που εγώ δεν αναφέρθηκα σε κανέναν ονομαστικά, προκάλεσε την παρέμβαση των διαχειριστών (@Άννα Σπ.Κατωπόδη
Θα παρακαλούσα θερμά να επικρατήσει νηφαλιότητα. Διαβλέπω τον κίνδυνο να εκφυλιστεί η συζήτηση σε εντελώς προσωπικού περιεχομένου διαμάχη, κάτι που νομίζω τελικά δεν τιμά κανέναν.) δείχνει σαφέστατα τι εννοώ, όταν κάποιος με υποτιμά με τέτοιον τρόπο ώστε να προσπαθεί να διαγνώσει πίσω από τις απόψεις μου προσωπικές εμπάθειες και μικρότητες, και όπως επεσήμανα και στην απάντησή μου στην εν λόγω χρήστη του blog. Προφανώς μερικοί αγνοούν εντελώς τι σημαίνει ευπρέπεια. Οτιδήποτε ξεφεύγει από τα όρια της ευπρέπειας, ναι, είναι ύβρη, απλά συγκεκαλυμμένη. Και νομίζω ότι αιτιολόγησα πλήρως τη χυδαιότητα του συγκεκριμένου σχολίου.
Όσον αφορά το δεύτερο σχόλιο, δεν νομίζω να αναφέρθηκα στο δικό σας blog.
Ως εκεί. Ευελπιστώ ότι προσωπικές παρεμβάσεις, αναφορές και σχόλια αυτού του είδους, που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας και που μερικοί νομίζουν ότι επειδή είναι κρυμμένοι πίσω από το Διαδίκτυο μπορούν να τα υπερβαίνουν ανενδοίαστα, θα πάψουν στο εξής.
Σκεφτείτε μόνο τούτο: Η εν λόγω κυρία (που δεν ξέρω και ποια είναι, παρ’ όλη την εμπάθειά της προς εμένα και τα άτομα του συγγενικού μου περιβάλλοντος, που τα εμπλέκει χυδαία χωρίς εγώ να έχω αναφερθεί καθόλου σε αυτά, όταν είπα τη γνώμη μου) θα μου έλεγε κάτι τέτοιο «κατάμουτρα»; Επειδή είμαστε γνωστοί, δεν θα πω φίλοι, εδώ πέρα, καλό είναι να γράφουμε πιο προσεκτικά, σαν ίσως να έχουμε τον άλλο μπροστά μας, και ίσως και πιο προσεκτικά, αφού τουλάχιστον ο γραπτός λόγος μας επιτρέπει να σκεφτούμε πιο καλά αυτά που διατυπώνουμε γραπτώς.